Skip to content

Overheid

Bewaking integriteit

Uitdagingen Overheid

Omtrent secure communication?

De overheid heeft te maken met uitdagingen als het gaat om veilige communicatie. Een van de grootste uitdagingen is de bescherming van vertrouwelijke en gevoelige informatie, zoals persoonlijke gegevens van burgers en vertrouwelijke zakelijke informatie. Hierbij is het belangrijk om te voorkomen dat deze informatie in verkeerde handen valt of door onbevoegden wordt gebruikt.

Een andere uitdaging is het voorkomen van cyberaanvallen en datalekken. Cybercriminelen zijn voortdurend op zoek naar manieren om de beveiliging van elektronische informatie te omzeilen, en de overheid is een aantrekkelijk doelwit vanwege de gevoelige informatie die zij bezit.

Verder moet de overheid ook rekening houden met de verschillende wet- en regelgeving rondom privacy en beveiliging, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hierbij moet de overheid ervoor zorgen dat zij voldoet aan deze wetgeving en de vertrouwelijkheid van informatie waarborgt.

Tot slot moet de overheid ook de steeds veranderende technologische omgeving in de gaten houden en ervoor zorgen dat de beveiligingsmaatregelen op de juiste manier geactualiseerd worden om aan de nieuwe bedreigingen te kunnen blijven voldoen.

De overheid moet daarom voortdurend bezig zijn met het identificeren en aanpakken van de uitdagingen die zij ondervindt op het gebied van veilige communicatie, en daarom een voortdurende inspanning nodig hebben om de vertrouwelijkheid en integriteit van de uitgewisselde informatie te waarborgen.

Geautomatiseerd

Juiste ontvanger

AVG-proof

Bescherming

Hoe kan veilig mailen de Overheid helpen?

De digitale transitie heeft een aanzienlijke invloed op de Overheid. Hierdoor moet zij zich aanpassen aan de nieuwe technologieën en veranderende werkprocessen.

Veilig mailen kan de overheid helpen door de vertrouwelijkheid en integriteit van de uitgewisselde informatie te waarborgen. Dit is belangrijk omdat de overheid veel kritieke en gevoelige informatie moet versturen en ontvangen, zoals persoonlijke gegevens van burgers en vertrouwelijke zakelijke informatie. Door veilig te mailen, kunnen overheidsinstanties zorgen voor een beveiligde en betrouwbare communicatie die voldoet aan de hoogste standaarden voor privacy en beveiliging. Bovendien wordt hiermee ook het risico op cyberaanvallen en datalekken verminderd, waardoor de vertrouwelijkheid van de informatie gewaarborgd blijft.

Met de groei van digitale communicatie is het belangrijker dan ooit om de veiligheid en vertrouwelijkheid van elektronische informatie te waarborgen. Sensitivity labels en Microsoft Exchange spelen hierbij een belangrijke rol. Sensitivity labels bieden een manier om bepaalde informatie te labelen en te classificeren, zodat het juiste niveau van beveiliging en privacy kan worden toegekend. Hierdoor kunnen organisaties ervoor zorgen dat gevoelige informatie niet in verkeerde handen valt. Microsoft Exchange, een van de meest populaire e-mailplatforms, maakt gebruik van sensitivity labels en biedt geavanceerde beveiligings- en privacyfuncties. Zo kunnen gebruikers labels toepassen op e-mails en bijlagen, en worden extra beveiligingsmaatregelen geactiveerd, zoals automatische versleuteling en toegangscontrole. Samen zorgen sensitivity labels en Microsoft Exchange voor een effectieve en efficiënte manier om elektronische informatie veilig te versturen en te ontvangen. Hierdoor kunnen organisaties zich concentreren op hun belangrijke zaken, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beveiliging en vertrouwelijkheid van hun informatie.

Ontwikkelingen bij de Overheid

De Nederlandse overheid heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet op het gebied van veilige communicatie. Het beschermen van vertrouwelijke informatie en het waarborgen van de privacy van burgers is van groot belang. Om dit te realiseren, is er steeds meer aandacht besteed aan het verbeteren van de beveiliging van communicatie- en informatiesystemen.

Een belangrijke ontwikkeling in dit opzicht is de oprichting van de Wet Meldplicht Cybersecurity-incidenten (WMCI) in 2018. Deze wet vereist dat bedrijven en overheden melding maken van beveiligingsincidenten waarbij vertrouwelijke informatie in gevaar komt. Dit heeft geleid tot een toename van het bewustzijn van het belang van cybersecurity en het nemen van maatregelen om cyberrisico’s te beperken.

De Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (WMEBV) zal waarschijnlijk in 2024 van kracht worden en heeft als doel het elektronisch verkeer tussen de overheid en burgers en bedrijven te verbeteren. Dit moet leiden tot een efficiëntere en snellere overheid, die beter in staat is om aan de vraag van burgers en bedrijven te voldoen. De overheid zal zich moeten aanpassen aan de nieuwe regels en processen die zijn opgenomen in de WMEBV. Dit betekent onder meer dat overheidsinstanties elektronische verkeersprocessen moeten moderniseren en moeten voldoen aan hogere eisen op het gebied van veiligheid en privacy. De invoering van de WMEBV is dus een uitdaging voor de overheid, maar tegelijkertijd ook een kans om verouderde processen te vervangen door moderne en efficiëntere systemen. Dit zal op termijn leiden tot verbeteringen voor zowel de overheid als voor burgers en bedrijven die gebruik maken van elektronisch bestuurlijk verkeer.

Tot slot is er de implementatie van de Europese Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018, die de bescherming van persoonsgegevens regelt. De AVG vereist dat bedrijven en overheden passende technische en organisatorische maatregelen nemen om persoonsgegevens te beveiligen. Dit betekent dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan de beveiliging van communicatie- en informatiesystemen en de bescherming van persoonsgegevens.

Veilig mailen onmisbaar voor de Overheid

  1. Bescherming van privacygevoelige gegevens
  2. Bewaken integriteit bij het verzenden
  3. Dossiervorming
  4. Eenvoudig te gebruiken en in te passen

Eenvoudige integratie met Microsoft

Microsoft partners

Microsoft Exchange

Microsoft Outlook

Sensitivity labels

Ontdek ook de andere oplossingen voor secure communication

Beveiligd Mailen is één van de oplossingen om het e-mailverkeer veilig te maken. Soms zijn er echter documenten waarbij de juridische aantoonbaarheid belangrijk is. Of er moet een grote bijlage verzonden worden. Het is onze missie om digitale communicatie niet alleen veilig en rechtsgeldig mogelijk te maken, maar dit net zo makkelijk te laten zijn als het versturen van een e-mail. Wij onderscheiden ons door het leveren van vier SAAS-oplossingen:

Aangetekend Mailen Beveiligd Mailen Ondertekend Mailen Grote Bestanden Mailen
Aangetekend
Mailen
Beveiligd
Mailen
Digitaal
Ondertekenen
Grote Bestanden
Mailen

Alle oplossingen zijn zowel te gebruiken via onze Outlook plugin als via een integratie met de business systemen waar al mee wordt gewerkt.

Maar ook de uitslag van een (medisch) onderzoek, uitspraak in een (juridische) zaak, gemeentelijke aanslag of vorderingen tijdens het schooljaar van de studenten, wil je niet in verkeerde handen laten komen.

Samenwerkingen waar wij trots op zijn

Keuze voor kwaliteit

Hendri van Norden, directeur Sales en Marketing ICT Concept: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan voor deze beslissing, en zijn heel blij dat we met Aangetekend BV een samenwerking kunnen aangaan. We hebben met de belangrijkste leveranciers op het gebied van Veilig Mailen om tafel gezeten, en met Aangetekend hebben we de in onze ogen beste oplossing geselecteerd.

Hendri van Norden
directeur

Download de whitepaper
Beveiligd Mailen

Wil je ook weten hoe Beveiligd Mailen jouw bedrijf of organisatie kan beschermen? Vul je gegevens in en download de whitepaper direct.

Zij maken ook gebruik van onze oplossingen

Zie Beveiligd Mailen als een verzekeringspremie voor het gegarandeerd beveiligd mailen met klanten, leveranciers, werknemers en derden.

Beveiligd Mailen nieuws

Klaas & Terlouw – completer dan de gemiddelde autodealer

Klaas & Terlouw is een onafhankelijk autobedrijf, gevestigd langs de snelweg A1 in het Overijsselse…

Lees artikel

Suite

Alle producten van Aangetekend BV

  Certificeringen

Aangetekend BV is eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener.

EU Trusted service providers >>

Back To Top