Skip to content

Human Resources

Privacygevoelige data beschermen

Uitdagingen HR-sector

Omtrent secure communication?

De uitdagingen van de HR sector omtrent het omgaan met privacy gevoelige informatie zijn enorm. Deze sector verzamelt en beheert veel vertrouwelijke informatie van werknemers, zoals persoonlijke gegevens, financiële informatie en gezondheidsgegevens. Het is belangrijk om deze informatie te beschermen tegen onbevoegde toegang en misbruik.

Een van de grootste uitdagingen is de beveiliging van elektronische gegevens. Dit is vooral belangrijk als ze informatie via e-mail uitwisselen met werknemers, werkgevers en andere belanghebbenden. Onveilige e-mails kunnen leiden tot identiteitsdiefstal, foutieve informatie en andere beveiligingsproblemen.

Om deze uitdagingen aan te pakken, moeten bedrijven goede beveiligingsmaatregelen nemen om elektronische gegevens te beschermen. Dit omvat het gebruik van versleutelde e-mails, firewalls en andere beveiligingssoftware. Ze moeten ook het beleid en de procedures evalueren die ze hebben voor het verzamelen, opslaan en delen van privacy gevoelige informatie.

Verder is het belangrijk dat men zich bewust zijn van de wettelijke verplichtingen met betrekking tot privacy. Dit omvat de wetgeving rond de General Data Protection Regulation (GDPR) en de wet op de privacy. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de verplichtingen van de werkgever en de werknemer als het gaat om de bescherming van privacy gevoelige informatie.

Geautomatiseerd

Juiste ontvanger

AVG-proof

Bescherming

Hoe kan veilig mailen de HR-sector helpen?

De digitale transitie heeft een aanzienlijke invloed op de HR-sector. Hierdoor moeten HR-professionals zich aanpassen aan de nieuwe technologieën en veranderende werkprocessen.

Een van de belangrijkste veranderingen die door de digitale transitie is ontstaan, is de verschuiving naar online rekrutering en selectie. Veel organisaties hebben het traditionele papieren aanvraagproces vervangen door online aanvraagprocedures. Dit maakt het proces sneller, efficiënter en toegankelijker voor kandidaten.

Verder heeft de digitale transitie ook geleid tot een veranderende manier van werken. Veel bedrijven bieden nu flexibele werktijden en -locaties aan, waardoor HR-professionals moeten zorgen voor nieuwe manieren om werknemers te begeleiden en te beoordelen.

De digitale transitie heeft ook geleid tot een groter gebruik van data-analyse in HR. Dankzij de beschikbaarheid van veel data, kunnen HR-professionals nu nauwkeuriger inschatten welke interventies nodig zijn om werknemers te motiveren en te ontwikkelen.

Echter, de digitale transitie heeft ook uitdagingen opgeleverd voor de HR-sector. Zo is er meer aandacht nodig voor cyberbeveiliging en de bescherming van persoonlijke gegevens. Hierdoor moeten HR-professionals zorgen voor nauwkeurige beveiligingsprocedures en systemen.

Veilig mailen is een belangrijk aspect binnen de HR-sector, aangezien veel van de informatie die wordt verstuurd vertrouwelijk en privacy gevoelig is. Hierdoor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze informatie veilig is tijdens het versturen ervan.

Ontwikkelingen HR-sector

De HR-sector, ook wel bekend als de human resources-sector, is een belangrijk onderdeel van elke organisatie. Het is verantwoordelijk voor het rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van werknemers en speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de organisatie.

Het beleid en de strategieën die door de HR-sector worden opgesteld, hebben invloed op de productiviteit, motivatie en tevredenheid van de werknemers. Hierdoor heeft de HR-sector een directe invloed op de prestaties van de organisatie.

Met de veranderende arbeidsmarkt en de toenemende noodzaak om zich aan te passen aan de veranderende behoeften van werknemers, heeft de HR-sector zich ontwikkeld tot een professionele en strategische discipline. Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de noodzaak om hoogwaardige HR-diensten aan te bieden en te investeren in deze sector.

Een van de grootste uitdagingen voor de HR-sector is de aanpassing aan veranderende wetgeving en regelgeving. Wetgeving zoals de General Data Protection Regulation (GDPR) en de wet op de privacy stellen strenge eisen aan hoe bedrijven met persoonlijke gegevens om moeten gaan. Hierdoor is het belangrijk dat HR-professionals op de hoogte zijn van deze veranderingen en in staat zijn om aan deze eisen te voldoen.

Verder heeft de HR-sector te maken met de uitdaging om werknemers te motiveren en te houden in een sterk veranderende arbeidsmarkt. Dit betekent dat HR-professionals moeten nadenken over nieuwe en creatieve manieren om werknemers te betrekken bij de organisatie en hen te blijven uitdagen en ontwikkelen.

Om deze uitdagingen aan te pakken, is het belangrijk dat de HR-sector blijft innoveren en zich blijft ontwikkelen. Hierdoor kunnen HR-professionals bedrijven helpen bij het verbeteren van hun prestaties, het aansturen van verandering en het waarborgen van de tevredenheid en productiviteit van werknemers.

Veilig mailen onmisbaar voor de HR-sector

  1. Meegaan met de digitale transitie
  2. Bescherming van privacy gevoelige informatie
  3. Verbetering van de efficiëntie
  4. Naleving van wet- en regelgeving

Eenvoudige integratie met Microsoft

Microsoft partners

Microsoft Exchange

Microsoft Outlook

Sensitivity labels

Ontdek ook de andere oplossingen voor secure communication

Beveiligd Mailen is één van de oplossingen om het e-mailverkeer veilig te maken. Soms zijn er echter documenten waarbij de juridische aantoonbaarheid belangrijk is. Of er moet een grote bijlage verzonden worden. Het is onze missie om digitale communicatie niet alleen veilig en rechtsgeldig mogelijk te maken, maar dit net zo makkelijk te laten zijn als het versturen van een e-mail. Wij onderscheiden ons door het leveren van vier SAAS-oplossingen:

Aangetekend Mailen Beveiligd Mailen Ondertekend Mailen Grote Bestanden Mailen
Aangetekend
Mailen
Beveiligd
Mailen
Digitaal
Ondertekenen
Grote Bestanden
Mailen

Alle oplossingen zijn zowel te gebruiken via onze Outlook plugin als via een integratie met de business systemen waar al mee wordt gewerkt.

Maar ook de uitslag van een (medisch) onderzoek, uitspraak in een (juridische) zaak, gemeentelijke aanslag of vorderingen tijdens het schooljaar van de studenten, wil je niet in verkeerde handen laten komen.

Samenwerkingen waar wij trots op zijn

Keuze voor kwaliteit

Hendri van Norden, directeur Sales en Marketing ICT Concept: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan voor deze beslissing, en zijn heel blij dat we met Aangetekend BV een samenwerking kunnen aangaan. We hebben met de belangrijkste leveranciers op het gebied van Veilig Mailen om tafel gezeten, en met Aangetekend hebben we de in onze ogen beste oplossing geselecteerd.

Hendri van Norden
directeur

Download de whitepaper
Beveiligd Mailen

Wil je ook weten hoe Beveiligd Mailen jouw bedrijf of organisatie kan beschermen? Vul je gegevens in en download de whitepaper direct.

Zij maken ook gebruik van onze oplossingen

Zie Beveiligd Mailen als een verzekeringspremie voor het gegarandeerd beveiligd mailen met klanten, leveranciers, werknemers en derden.

Nieuws en belangrijke artikelen

Klaas & Terlouw – Completer Dan De Gemiddelde Autodealer

Klaas & Terlouw – completer dan de gemiddelde autodealer

Klaas & Terlouw is een onafhankelijk autobedrijf, gevestigd langs de snelweg A1…

Aangetekend Treedt Toe Tot Confido Groep

Aangetekend treedt toe tot Confido groep

Digital Trust Service Provider Aangetekend sluit zich aan bij Confido Aangetekend, de…

Website Beveiligd Mailen Gelanceerd

Website Beveiligd Mailen gelanceerd

Lancering nieuwe website voor veilig mailen Wij zijn blij om aan te…

Dag Van Veiliger Internet

Dag van Veiliger Internet

7 februari – Dag van Veiliger Internet De 7e februari is wereldwijd…

Aangetekend Behaalt ISO 27001-certificering

Aangetekend behaalt ISO 27001-certificering

Aangetekend (ontwikkelaar van Beveiligd Mailen) is door Lloyds officieel ISO 27001 gecertificeerd.…

AVG Mailen Met Klanten

AVG mailen met klanten

Vanaf mei 2018 zijn wij bij wet allemaal verplicht tot AVG mailen…

WMEBV En De Gevolgen Voor De Overheid

WMEBV en de gevolgen voor de overheid

De wet De Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (WMEBV) is een wet…

De Overheid En Veilig Communiceren

De overheid en veilig communiceren

De overheid De Nederlandse overheid is opgebouwd uit verschillende onderdelen, die elk…

Suite

Alle producten van Aangetekend BV

  Certificeringen

Aangetekend BV is eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener.

EU Trusted service providers >>

Back To Top