Skip to content

Beveiligd Mailen

Met Beveiligd Mailen verstuur je e-mails en documenten honderd procent veilig. Zo weet je zeker dat gegevens zijn beschermd tegen verlies, diefstal, beschadiging of misbruik en oneigenlijk gebruik.

Beveiligd Mailen van Aangetekend

Verstuur mails beveiligd en bescherm privacygevoelige gegevens

Met Beveiligd Mailen verstuur je e-mails en documenten honderd procent veilig. Zo weet je zeker dat gegevens zijn beschermd tegen verlies, diefstal, beschadiging of misbruik en oneigenlijk gebruik. Veilig mailen in de zorg, rechtspraak of financiële dienstverlening? Met Beveiligd Mailen verstuur je mails gegarandeerd veilig en in overeenstemming met wet- en regelgeving.

Waarom Beveiligd Mailen van Aangetekend?

Met Beveiligd Mailen voorkom je datalekken en voldoe je eenvoudig aan de AVG (GDPR). Aangetekend is de enige Europees gekwalificeerde vertrouwensdienst in Nederland voor beveiligde en rechtsgeldige e-mailcommunicatie. https://esignature.ec.europa.eu/efda/tl-browser/#/screen/tl/NL

Wat maakt Beveiligd Mailen van Aangetekend uniek?

Eenvoudig

Welk mailsysteem je ook gebruikt, iedereen kan berichten en bestanden veilig versturen vanuit de eigen vertrouwde mailomgeving. Ook de ontvanger krijgt alle mails gewoon in de eigen mailomgeving. Pas als het écht nodig is, wordt gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding.

Beveiligd

Met Beveiligd Mailen wordt voor het versturen van de e-mail al gecontroleerd of een veilige verbinding met de ontvanger tot stand kan worden gebracht. Is de verbinding veilig genoeg, dan wordt de e-mail direct afgeleverd. Is de verbinding niet veilig genoeg, dan kan de ontvanger met twee-factor-authenticatie inloggen in de beveiligde omgeving om de inhoud van het bericht in te zien.

Zeker

Wil je voorkomen dat een huisgenoot met hetzelfde mailadres kan meelezen met bijvoorbeeld medische gegevens? Dankzij twee-factor-authenticatie via een 06-nummer kun je garanderen dat de ontvanger écht de juiste persoon is.

Geautomatiseerd

Juiste ontvanger

AVG-proof

Bescherming

Hoe werkt Beveiligd Mailen van Aangetekend?

Of je nu een beveiligde mail wilt versturen vanuit Gmail of Outlook in Microsoft 365, het is heel eenvoudig, ongeacht het tijdstip en je locatie. Verstuur een beveiligde e-mail vanuit je eigen mailomgeving, alsof het een gewone e-mail is. Vervolgens checkt Beveiligd Mailen of de ontvanger een gegarandeerd veilige mailbox heeft. Is de verbinding veilig genoeg? Dan wordt de mail direct afgeleverd bij de ontvanger. Voldoet een verbinding niet aan jouw securitybeleid – bijvoorbeeld omdat de server buiten Europa staat – dan wordt gebruikgemaakt van twee-factor-authenticatie, bijvoorbeeld via een sms-code. Zo kan de ontvanger heel eenvoudig de mail downloaden via een beveiligde verbinding, zonder dat daarvoor een account nodig is.

  1. De e-mail wordt veilig verzonden naar de mailserver van de verzender
  2. Een e-mail zonder persoonlijke data wordt direct naar de ontvanger verstuurd
  3. Een e-mail met persoonlijke data gaat naar de Beveiligd Mailen-server
  4. Is veilige aflevering mogelijk, dan wordt de e-mail naar de ontvanger verstuurd
  5. Is er geen veilige aflevering mogelijk, dan krijgt de ontvanger een ophaalbericht en een sms-code (2FA) voor authenticatie
  6. De ontvanger kan de e-mail ophalen op de Beveiligd Mailen-omgeving en vult ter authenticatie de sms-code in.
  7. De ontvanger kan op de Beveiligd Mailen-omgeving de e-mail online lezen, de e-mail downloaden als EML en direct online antwoorden naar de verzender

1. Mailverkeer zonder gevoelige persoonsgegevens

Als verzender kun je alles nog zo goed geregeld hebben, als de ontvanger niet de nodige veiligheidseisen stelt, dan bestaat er alsnog een kans dat de mail wordt onderschept. Daarom wordt er bij beveiligd mailen ook gekeken naar de ingestelde veiligheidsprotocollen aan de ontvangende kant. Dit gebeurt volledig automatisch en voordat de mail afgeleverd wordt. Mochten de protocollen en technieken niet voldoen aan de minimale eisen van de verzender, dan wordt de e-mail niet afgeleverd aan de mailserver en individuele mailbox van de ontvanger. In plaats daarvan ontvangt deze een aankondigingsmail, waarbij er een veilige route wordt aangeboden om de e-mail te zien.

2. Mailverkeer met gevoelige persoonsgegevens via beveiligde verbinding

Als een e-mail gevoelige persoonsgegevens bevat, dan wordt de e-mail niet direct naar de mailserver van de ontvanger verzonden. De e-mail gaat in dat geval naar een beveiligde omgeving, waar de e-mail tijdelijk wordt tegengehouden. Dan volgt eerst een controle of een beveiligd transport tot en met de mailbox van de ontvanger kan worden gegarandeerd. Hiervoor zijn diverse protocollen en technieken opgesteld, die automatisch en voor aflevering kunnen worden opgevraagd, dan wel worden gecontroleerd. De verzender bepaalt, al dan niet met advies van een Beveiligd Mailen-expert, op welke standaarden moet worden gecontroleerd.

Voldoen de aanwezige protocollen en technieken op de ontvangende mailserver aan de gestelde standaarden, dan wordt de e-mail vrijgegeven en, via de mailserver van de ontvanger, afgeleverd in de persoonlijke mailbox.

3. Mailverkeer met gevoelige persoonsgegevens zonder beveiligde verbinding

In dit laatste scenario kan de e-mail met gevoelige persoonsgegevens niet gegarandeerd worden afgeleverd via een volledig beveiligde verbinding. Gezien de gestelde veiligheidsnormen is het risico te groot dat de inhoud van de mail in verkeerde handen terecht kan komen. De tijdelijk tegengehouden e-mail wordt niet vrijgegeven en blijft op de beveiligde server staan. Om de ontvanger in te lichten dat er een e-mail ter attentie van hem, haar of hen klaar staat, ontvangt deze een aankondigingsmail. In deze aankondigingsmail staat wie de verzender is en wanneer en wat die heeft verzonden. Daarnaast wordt uitgelegd dat het gaat om een e-mail met gevoelige persoonsgegevens en dat de mail niet wordt doorgezonden ter voorkoming van een mogelijk verlies of diefstal van die gegevens. In plaats daarvan dient de ontvanger in te loggen in de beveiligde omgeving. Voor extra zekerheid wordt op dat moment ook een sms-code gestuurd naar het mobiele nummer van de ontvanger. Door middel van deze two-factor-authenticatie wordt gegarandeerd dat alleen de juiste ontvanger de inhoud van de e-mail kan inzien.

Na het succesvol inloggen kan de ontvanger de e-mail online lezen, besluiten om deze te downloaden via een beveiligde verbinding naar de eigen computer of direct een antwoord sturen via de beveiligde verbinding en -server.

Maar ook de uitslag van een (medisch) onderzoek, uitspraak in een (juridische) zaak, gemeentelijke aanslag of vorderingen tijdens het schooljaar van de studenten, wil je niet in verkeerde handen laten komen.

Samenwerkingen waar wij trots op zijn

Keuze voor kwaliteit

Hendri van Norden, directeur Sales en Marketing ICT Concept: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan voor deze beslissing, en zijn heel blij dat we met Aangetekend BV een samenwerking kunnen aangaan. We hebben met de belangrijkste leveranciers op het gebied van Veilig Mailen om tafel gezeten, en met Aangetekend hebben we de in onze ogen beste oplossing geselecteerd.

Hendri van Norden
directeur

Download de whitepaper
Beveiligd Mailen

Wil je ook weten hoe Beveiligd Mailen jouw bedrijf of organisatie kan beschermen? Vul je gegevens in en download de whitepaper direct.

Zij maken ook gebruik van onze oplossingen

Met Beveiligd Mailen heb je eigenlijk een soort kleine verzekeringspremie voor het gegarandeerd beveiligd mailen met klanten, leveranciers, werknemers en derden.

  Certificeringen

Aangetekend BV is eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener.

EU Trusted service providers >>

Back To Top