Skip to content

Aangetekend treedt toe tot Confido groep

Digital Trust Service Provider Aangetekend sluit zich aan bij Confido

Aangetekend, de snelgroeiende digital Trust Service Provider op het gebied van e-mail, sluit zich aan bij Confido, een Nederlandse groep van specialisten in digital trust services. Hiermee breidt Confido haar portfolio van vertrouwensdiensten verder uit.

Aangetekend

Aangetekend voorziet in de toenemende behoefte van bedrijven naar veilig en betrouwbaar e-mail verkeer. De organisatie voldoet als enige Nederlandse partij aan de strenge Europese eIDAS vereisten voor digitale communicatie en kan daarmee het hoogste niveau van veiligheid en betrouwbaarheid garanderen. Door haar belangrijke rol op het gebied van digital trust is de onderneming vorig jaar door het Ministerie voor Economische Zaken en Klimaat aangemerkt als “vitale organisatie” in de telecom- en ICT-sector.

Verschillende vertrouwensdiensten

Het bedrijf uit Utrecht levert verschillende vertrouwensdiensten op het gebied van e-mail. De (gekwalificeerde) oplossing Aangetekend Mailen biedt een eenvoudig en kostenefficiënt alternatief voor fysieke (aangetekende) post. Via een eenvoudige software integratie of plug-in is het mogelijk om met dezelfde juridische zekerheid te communiceren, maar zonder het papierverbruik. Daarnaast biedt deze oplossing de mogelijkheid om processen verder te optimaliseren via integratie van digitale handtekeningen en betalingsmachtigingen. Een andere belangrijke oplossing van Aangetekend is gericht op het voorkomen van het toenemende probleem van datalekken van privacygevoelige informatie. Met Beveiligd Mailen wordt eenvoudig voldaan aan de AVG/GDPR door de e-mailverbinding van alle gebruikers te beveiligen zonder dat zij hier iets van merken.

Volgende groeifase

Philip Voogt en Wouter van den Brink, oprichters van Aangetekend: “Deze samenwerking is een logische stap in de volgende groeifase van ons bedrijf. Als onderdeel van Confido krijgen we toegang tot de kennis en systemen van de bredere groep. We zijn reeds marktleider in Nederland op het gebied van gekwalificeerde aangetekende e-mail en door de samenwerking met Confido hebben we nu de mogelijkheid om een dergelijke positie ook in andere Europese markten te realiseren.”

Confido

Confido is opgericht om te voorzien in de toenemende behoefte naar vertrouwen op het gebied van digitale communicatie. De groep verwerkt voor ruim 250,000 eindgebruikers meer dan een miljoen digitale transacties per maand. Met oplossingen op het gebied van identificatie, certificaten, e-mail en handtekeningen helpt Confido bedrijven in Europa om veilig en betrouwbaar te opereren in de digitale wereld. Door middel van acquisities beoogt de groep haar vertrouwensdiensten verder uit te breiden. Confido wordt hierbij ondersteund door Strikwerda Investments, een Nederlandse investeerder met een lange-termijn horizon die zich focust op het bouwen van leidende Europese ICT-platformen.

1 maart 2023

Download de whitepaper
Beveiligd Mailen

Wil je ook weten hoe Beveiligd Mailen jouw bedrijf of organisatie kan beschermen? Vul je gegevens in en download de whitepaper direct.

  Certificeringen

Aangetekend BV is eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener.

EU Trusted service providers >>

  Certificeringen

Aangetekend BV is eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener.

EU Trusted service providers >>

Back To Top