Skip to content

Juridisch

Privacygevoelige data beschermen

Uitdagingen Juridische sector

Omtrent secure communication?

Het versturen van documenten kan beduidend veiliger, slimmer, sneller, met meer veiligheid én volledig rechtsgeldig met de diensten van Aangetekend. Met Beveiligd Mailen garandeer je dat de inhoud van de mail alleen door de verzender en de ontvanger geraadpleegd kunnen worden. Door gebruik te maken van Aangetekend Mailen is het altijd mogelijk onomstotelijk bewijs te leveren dat een bepaalde e-mail op een vastgesteld moment aan de juiste partij is verzonden door een geverifieerde verzender en vervolgens is opgehaald door de ontvanger, ook conform de AVG.

Ook in de juridische sector krijgt de digitalisering steeds meer vorm. Een belangrijke ontwikkeling in een omgeving waar tot voor kort vrijwel alles schriftelijk werd gedaan, zeker in het kader van de bewijsvoering. Door het verdwijnen van de faxmogelijkheid en bovenal door het Besluit elektronisch procederen (BEP) gaan steeds meer instanties binnen de rechtspraak over naar gedigitaliseerde processen. Beveiligd Mailen is daarbij een betrouwbare oplossing, die perfect past binnen de werkwijzen van de juridische sector. Eenvoud en betrouwbaarheid zijn daarbij de sleutelbegrippen.

Geautomatiseerd

Juiste ontvanger

AVG-proof

Bescherming

Hoe kan veilig mailen de Juridische sector helpen?

Veilig mailen kan de juridische sector, en in het bijzonder notarissen, op verschillende manieren helpen. Een belangrijk voordeel van veilig mailen is dat het de vertrouwelijkheid van informatie verhoogt. In de juridische sector is het namelijk van groot belang om te waarborgen dat gevoelige informatie, zoals contracten en testamenten, niet in verkeerde handen valt.

Veilig mailen maakt gebruik van encryptie en andere beveiligingsmaatregelen om te waarborgen dat de uitgewisselde informatie niet door derden onderschept of gelezen kan worden. Hierdoor is het voor notarissen en hun cliënten geruststellend om te weten dat hun vertrouwelijke informatie op een veilige manier wordt verstuurd en ontvangen. Daarnaast maakt veilig mailen het ook mogelijk om snel en efficiënt informatie uit te wisselen. Dit is voor notarissen belangrijk omdat ze vaak te maken hebben met urgente situaties, zoals verkoop- en overdrachtsprocedures. Door veilig te mailen kunnen notarissen snel en eenvoudig documenten en informatie uitwisselen met betrokken partijen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van de informatie. Tot slot maakt veilig mailen ook het proces van juridische beslissingen en onderhandelingen eenvoudiger en efficiënter. Notarissen kunnen snel en eenvoudig overleggen met andere betrokken partijen en beslissingen nemen zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn. Dit verhoogt niet alleen de snelheid van beslissingen, maar maakt het proces ook eenvoudiger en minder tijdrovend.

Met de groei van digitale communicatie is het belangrijker dan ooit om de veiligheid en vertrouwelijkheid van elektronische informatie te waarborgen. Sensitivity labels en Microsoft Exchange spelen hierbij een belangrijke rol. Sensitivity labels bieden een manier om bepaalde informatie te labelen en te classificeren, zodat het juiste niveau van beveiliging en privacy kan worden toegekend. Hierdoor kunnen organisaties ervoor zorgen dat gevoelige informatie niet in verkeerde handen valt. Microsoft Exchange, een van de meest populaire e-mailplatforms, maakt gebruik van sensitivity labels en biedt geavanceerde beveiligings- en privacyfuncties. Zo kunnen gebruikers labels toepassen op e-mails en bijlagen, en worden extra beveiligingsmaatregelen geactiveerd, zoals automatische versleuteling en toegangscontrole. Samen zorgen sensitivity labels en Microsoft Exchange voor een effectieve en efficiënte manier om elektronische informatie veilig te versturen en te ontvangen. Hierdoor kunnen organisaties zich concentreren op hun belangrijke zaken, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beveiliging en vertrouwelijkheid van hun informatie.

Ontwikkelingen bij de Juridische sector

In de juridische sector is de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van communicatie en informatie-uitwisseling. Met de opkomst van nieuwe technologieën en de groeiende bezorgdheid over privacy, is het belangrijk om te zorgen voor veilige en betrouwbare communicatie tussen advocaten, rechters en cliënten. Een belangrijke ontwikkeling is de groeiende populariteit van elektronische communicatiemiddelen, zoals e-mail. Deze technologieën maken het mogelijk om snel en efficiënt met elkaar te communiceren en informatie uit te wisselen. Hierdoor wordt het proces van juridische beslissingen en onderhandelingen versneld en vergemakkelijkt. Om de privacy van de informatie die via deze middelen wordt uitgewisseld te waarborgen, zijn er beveiligingsmaatregelen geïntroduceerd. Dit omvat encryptie en authenticatie-technologieën, waardoor de informatie die wordt uitgewisseld vertrouwelijk blijft. Daarnaast zijn er richtlijnen opgesteld voor de gebruikers van deze middelen, om te voorkomen dat informatie onbedoeld wordt gedeeld of verloren gaat.

Een andere belangrijke ontwikkeling is het verdwijnen van de fax in de rechtspraak. De fax was lange tijd het meest populaire communicatiemiddel voor advocaten en rechters, maar het heeft zijn beperkingen. Het was niet veilig en kwetsbaar voor informatielekken, en het was ook tijdrovend om documenten fysiek te versturen en te ontvangen. Bij het verdwijnen van de ISDN-lijnen kwam ook een einde aan de fax.

Rechtspraak stelt qERDS als voorwaarde

De Rechtspraak in Nederland heeft bekend gemaakt op de langere termijn te kiezen om het Europese certificaat eIDAS (qERDS) als voorwaarde te stellen om veilig te mailen met de Rechtspraak. De Rechtspraak heeft als streefdatum 1 januari 2024.

Deze beslissing is tot stand gekomen na het inactiveren van het schema NCS 7516. Daardoor zijn de NTA 7516-certificaten niet meer geldig en zullen er ook geen nieuwe certificaten meer afgegeven worden. Om toch nog veilig te kunnen mailen met de Rechtspraak kunnen de aanbieders van Veilig Mailen abonnementen (met een geldig certificaat op 14 mei 2022) en technisch gekoppeld waren, dit vooralsnog blijven doen.

Lees hier meer over op de site van Aangetekend Mailen >>

Inactiveren NTA7530

De NTA7530 norm schept een nieuwe richtlijn waaraan veilig e-mailen in de juridische sector moet voldoen en geeft daarmee duidelijkheid aan de eisen die worden gesteld bij het versturen van persoonlijke gezondheidsinformatie. Lees hier meer over het inactiveren van de NTA7530. Download onze gratis whitepaper over inactiveren van de NTA7516.

Veilig mailen onmisbaar voor de Juridische sector

  1. Bescherming van privacygevoelige gegevens
  2. Efficiëntere communicatie
  3. Voldoen aan wetgeving en normeringen
  4. Eenvoudig te gebruiken en in te passen

Eenvoudige integratie met Microsoft

Microsoft partners

Microsoft Exchange

Microsoft Outlook

Sensitivity labels

Ontdek ook de andere oplossingen voor secure communication

Beveiligd Mailen is één van de oplossingen om het e-mailverkeer veilig te maken. Soms zijn er echter documenten waarbij de juridische aantoonbaarheid belangrijk is. Of er moet een grote bijlage verzonden worden. Het is onze missie om digitale communicatie niet alleen veilig en rechtsgeldig mogelijk te maken, maar dit net zo makkelijk te laten zijn als het versturen van een e-mail. Wij onderscheiden ons door het leveren van vier SAAS-oplossingen:

Aangetekend Mailen Beveiligd Mailen Ondertekend Mailen Grote Bestanden Mailen
Aangetekend
Mailen
Beveiligd
Mailen
Digitaal
Ondertekenen
Grote Bestanden
Mailen

Alle oplossingen zijn zowel te gebruiken via onze Outlook plugin als via een integratie met de business systemen waar al mee wordt gewerkt.

Maar ook de uitslag van een (medisch) onderzoek, uitspraak in een (juridische) zaak, gemeentelijke aanslag of vorderingen tijdens het schooljaar van de studenten, wil je niet in verkeerde handen laten komen.

Samenwerkingen waar wij trots op zijn

Keuze voor kwaliteit

Hendri van Norden, directeur Sales en Marketing ICT Concept: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan voor deze beslissing, en zijn heel blij dat we met Aangetekend BV een samenwerking kunnen aangaan. We hebben met de belangrijkste leveranciers op het gebied van Veilig Mailen om tafel gezeten, en met Aangetekend hebben we de in onze ogen beste oplossing geselecteerd.

Hendri van Norden
directeur

Download de whitepaper
Beveiligd Mailen

Wil je ook weten hoe Beveiligd Mailen jouw bedrijf of organisatie kan beschermen? Vul je gegevens in en download de whitepaper direct.

Zij maken ook gebruik van onze oplossingen

Zie Beveiligd Mailen als een verzekeringspremie voor het gegarandeerd beveiligd mailen met klanten, leveranciers, werknemers en derden.

Nieuws en belangrijke artikelen

Klaas & Terlouw – Completer Dan De Gemiddelde Autodealer

Klaas & Terlouw – completer dan de gemiddelde autodealer

Klaas & Terlouw is een onafhankelijk autobedrijf, gevestigd langs de snelweg A1…

Aangetekend Treedt Toe Tot Confido Groep

Aangetekend treedt toe tot Confido groep

Digital Trust Service Provider Aangetekend sluit zich aan bij Confido Aangetekend, de…

Website Beveiligd Mailen Gelanceerd

Website Beveiligd Mailen gelanceerd

Lancering nieuwe website voor veilig mailen Wij zijn blij om aan te…

Dag Van Veiliger Internet

Dag van Veiliger Internet

7 februari – Dag van Veiliger Internet De 7e februari is wereldwijd…

Aangetekend Behaalt ISO 27001-certificering

Aangetekend behaalt ISO 27001-certificering

Aangetekend (ontwikkelaar van Beveiligd Mailen) is door Lloyds officieel ISO 27001 gecertificeerd.…

AVG Mailen Met Klanten

AVG mailen met klanten

Vanaf mei 2018 zijn wij bij wet allemaal verplicht tot AVG mailen…

WMEBV En De Gevolgen Voor De Overheid

WMEBV en de gevolgen voor de overheid

De wet De Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (WMEBV) is een wet…

De Overheid En Veilig Communiceren

De overheid en veilig communiceren

De overheid De Nederlandse overheid is opgebouwd uit verschillende onderdelen, die elk…

Suite

Alle producten van Aangetekend BV

  Certificeringen

Aangetekend BV is eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener.

EU Trusted service providers >>

Back To Top