Skip to content

Bescherming

AVG-proof

Juiste ontvanger

Geautomatiseerd

Notaris kantoren

Nederland kent ruim 900 notariskantoren die een breed scala aan juridische diensten verlenen. Van het faciliteren van vastgoedtransacties tot het opstellen van testamenten en het beheren van complexe bedrijfsstructuren: notarissen staan centraal in veel cruciale momenten van het leven. In hun dagelijkse werkzaamheden worden ze geconfronteerd met een enorme hoeveelheid vertrouwelijke informatie, wat een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Veilige e-mail voor Notariskantoren

Elke dag worden miljoenen e-mails verzonden en ontvangen door notariskantoren overal in Nederland. Of het nu gaat om het delen van gevoelige documenten, communiceren met cliënten of interne correspondentie, e-mail speelt een cruciale rol in de dagelijkse gang van zaken. Om e-mail veilig te kunnen blijven gebruiken en AVG compliance te zijn is het van belang om een Veilig Mailen leverancier te kiezen.

Waarom Beveiligd Mailen?

Nieuwe Gedragsregels van de KNB

Uitwisseling gegevens (2.1 van de Gedragscode)?

De door de KNB opgestelde ‘Gedragscode informatiebeveiliging Notariaat’ beschrijft duidelijk de gedragscode rondom uitwisseling van gegevens waaronder de verantwoordelijkheid van notariskantoren voor de beveiligde uitwisseling van uitgaande informatie met de ontvanger. Bovendien moet het notariskantoor zorgen dat cliënten beveiligd informatie kunnen aanleveren. Onder ‘beveiligd informatie aanleveren’ verstaat men dat dit gebeurt op een wijze dat de informatie niet zonder meer door onbevoegden kan worden ingezien, bijvoorbeeld door het gebruik van een veilige uitwisselomgeving. Beveiligd Mailen geeft invulling aan deze verantwoordelijkheid en zorgplicht.

Waarom is beveiligd mailen nu cruciaal voor notariskantoren?

De nieuwe gedragscode vraagt een specifieke verantwoordelijkheid en zorgplicht rondom veilige uitwisseling van gegevens waar Beveiligd Mailen een oplossing biedt. Bovendien voldoet men ook aan de privacywetgeving, zoals de AVG, wat zware boetes en reputatieschade kan voorkomen.

Voordelen van Beveiligd Mailen voor uw Notariskantoor

  1. Compliance & Wetgeving: Voldoe gemakkelijk aan de nieuwe gedragsregels van de KNB en met nationale en Europese privacywetgeving.
  2. Vertrouwen: Laat uw cliënten zien dat hun privacy en behandelen van vertrouwelijke informatie voorop staat.
  3. Risicobeperking: Verminder het risico op datalekken en daarmee de potentiële financiële en reputatieschade die kan volgen.

Hoe werkt Beveiligd Mailen?

Branche partners

Vrijblijvende demo

Beveiligd Mailen in de Praktijk

Geïnteresseerd in hoe dit er in de praktijk uitziet? Stel u een wereld voor waarin elke e-mail die u verzendt, beschermd is. Waarbij alleen de bedoelde ontvanger toegang heeft tot de inhoud van de mail. Stel u voor dat u met een paar klikken veilig grote bestanden kunt versturen, en dat u altijd zeker weet dat uw communicatie privé blijft.

Neem de stap: vraag nu een demo aan!

Zien is geloven. Vraag een demo aan en ontdek zelf hoe eenvoudig en effectief beveiligd mailen kan zijn. Ontvang persoonlijke begeleiding en antwoorden op al uw vragen. Of download onze gratis one pager, speciaal voor notariskantoren.

Meer informatie ontvangen

Deze bedrijven vertrouwen op onze oplossingen

Veelgestelde vragen over Beveiligd Mailen voor Notariskantoren

Hoe ingewikkeld is de integratie?

Werkt u met Microsoft 365 dan is het snel en eenvoudig geregeld met ondersteuning van ons team, heeft u een eigen Exchange omgeving kom met ons in contact en we bespreken de mogelijkheden.

Wat kost het?

Beveiligd mailen is een investering om compliant te worden conform de nieuwe Gedragscode en de vigerende wet- en regelgeving. We bieden verschillende pakketten aan om aan uw behoeften te voldoen.

Krijgt ons team training?

Ja, installatie en training is inbegrepen om ervoor te zorgen dat uw team vol vertrouwen gebruik maakt van de nieuwe systemen. Heeft u daarna nog vragen dan beantwoord Customer Succes deze graag voor u.

Zie Beveiligd Mailen als een verzekeringspremie voor het gegarandeerd beveiligd mailen met klanten, leveranciers, werknemers en derden.

Meer informatie

Bent u klaar voor de toekomst van veilige communicatie?

Neem vandaag nog de stap om uw cliëntgegevens te beschermen en te voldoen aan de nieuwste KNB-richtlijnen. Beveiligd mailen is niet alleen een noodzaak – het is een belofte aan uw cliënten dat hun informatie veilig en vertrouwelijk blijft.

Geautomatiseerd

Juiste ontvanger

AVG-proof

Bescherming

  Certificeringen

Aangetekend BV is eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener.

EU Trusted service providers >>

Back To Top